Goed onderhoud van je CV ketel
Een koud voorjaar, herfststormen en een echte winter, in een groot gedeelte van het jaar draaien we aan de knop en maken we aanspraak op onze verwarming. Om zorgeloos van de CV te genieten, is goed onderhoud van de ketel een voorwaarde.
Jaarlijkse controle
Regelmatig onderhoud bevorderd de levensduur van de ketel. Plan daarom jaarlijks een controle in, om door een installatiebedrijf de ketel na te laten kijken. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door de loodgieter in Arnhem Het hele jaar stoken, stof en slijtage hebben nu eenmaal effect op een goede werking.
Bij een onderhoudsbeurt worden alle onderdelen geïnspecteerd en schoongemaakt, het apparaat gecontroleerd en onderdelen vervangen als dat noodzakelijk is. Daarnaast wordt de CV opnieuw afgesteld zodat de ketel zuinig blijft werken. Een jaarlijkse controle kan op deze manier wel tot 5% op stookkosten schelen.
Afsluiten onderhoudscontract
Sluit bij de aanschaf van een nieuwe ketel meteen een onderhoudscontract af. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen, met en zonder doorberekening van voorrijkosten of materialen.
Het lijkt de eerste paar jaar nog overbodig, want wat kan er nou gebeuren met een nieuwe ketel die nog onder de garantie valt, maar ook bij een nieuwe ketel is een jaarlijkse schoonmaak essentieel.
Daarnaast kan een onderhoudsbeurt kleine mankementen aan het licht brengen die meteen verholpen worden. Hierdoor voorkom je later grotere problemen, of dat je onverwacht op een koude winteravond zonder CV zit.
In de loop van jaren gaat de ketel meer verstoken en wordt daarmee dus duurder. Een installateur kan dan tijdig advies geven om hem te laten vervangen.
Een erkend installatiebureau is aangesloten bij UNETO-VNI waardoor je zeker bent van deskundige hulp als er toch een keer een storing optreed. Ze hebben een 24-uurs dienst waarmee ze je ook in het weekend of ‘s avonds laat kunnen helpen en zorgen dat je er snel weer warmpjes bij zit.