Een landelijk interieur met whitewash meubels
De trend van het whitewashen van meubelstukken vindt zijn oorsprong op met name het Franse en Engelse platteland. De muren van de boerderijen werden vroeger met enige regelmaat ingesmeerd met kalk. Zo kreeg men weer een frisse en ontsmette woning. De kalk zou namelijk alle bacteriën die in de muren, de balken en de andere houten delen van de boerderij aanwezig waren, doden.
De kalk die over was werd gebruikt voor de houten vloeren en meubels. De kalk trekt uiteindelijk in de nerven van het hout waardoor het dat mooie gebleekte effect geeft waar we zo dol op zijn! Eigenlijk kun je zeggen dat het whitewash effect is ontstaan uit praktische redenen maar tot op de dag van vandaag is het nog steeds een veel gebruikte vorm van verfraaiing voor ons interieur. Weliswaar wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van verschillende verf soorten, al dan niet met kalk als basis.

Een white wash zorgt ervoor dat je woning een frisse uitstraling krijgt.
De landelijke woonstijl
De landelijke woonstijl staat voor rust, robuust en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, wol en bijvoorbeeld smeedijzer. De geur van verse koffie, gebakken brood en heerlijk neerploffen in de fauteuil naast de open haard, dat geeft de sfeer van het landelijke karakter weer.
Whitewash meubels passen daarom prima bij deze romantische stijl. Robuuste meubelen, licht van kleur en vooral niet strak afgewerkt. Het type verf en de kleur van het hout bepalen verder hoe het meubelstuk eruit ziet. Het karakter zal hoe dan ook nostalgisch ogen maar wel met een frisse uitstraling in jouw interieur.
Whitewash meubels kunnen ook nog eens goed gecombineerd worden met nieuwe en oude materialen. De combi met bijvoorbeeld geschuurd hout, fraai katoen of linnen doen het goed als je kiest voor deze ‘feel good’ stijl in jouw huis. Ook als het gaat om brocante zie je vaak dat er gebruik wordt gemaakt van whitewash meubels om zo een heerlijke warme sfeer te creëren.
Het maakt tegenwoordig niet meer uit waar je woont, of het nu in een nieuwbouw villa of jaren ’60 rijtjeshuis is, in een dorp of stad, we kunnen allemaal de populaire, landelijke sfeer en de warmte van deze stijl in ons eigen huis toepassen. Landelijk wonen brengt het buitenleven naar binnen en geeft rust in ons tegenwoordig zo hectische bestaan!