Welke type vloer past het beste bij je woning?

Tegenwoordig kunnen we alles afstellen op onze stijl en smaak, zelfs de vloeren. U kunt namelijk kiezen uit elke vloerbedekking die u maar wilt. Laminaat is waarschijnlijk de meest bekende en meest gebruikte vloerbedekking. Het is haast niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieur. Dat heeft te maken met het feit dat laminaat verkrijgbaar is in diverse uitvoeringen. Daarnaast zorgt laminaat voor een warm effect in het huis en creëert u in feite hetzelfde idee als met echt hout. Het verschil is alleen dat laminaat duurzaam is en een stuk betaalbaarder.

Waarom laminaat?

Als u overweegt om een laminaatvloer te zetten in uw huis, is het goed om te weten waar u precies aan begint. Allereerst is laminaat geen echt hout. Het is simpelweg een bord dat bestaat uit een laag van dicht op elkaar geperste vezel. Op dit bord komt vervolgens een druk van bijvoorbeeld namaak hout of marmer. En dit wordt dan weer bedekt met een transparante laag.

Ondanks dat het geen echt hout is, is de laminaat zeer goed bestendig tegen vocht, krassen of stoten. Let er echter wel op dat u bijvoorbeeld uw bank niet sleept over de laminaat, dit soort krassen zouden uw laminaat wel kunnen beschadigen.
Wat onderhoud betreft heeft de laminaat niets speciaal nodig. U kunt uw laminaat zonder zorgen dweilen, let wel dat het water niet in een grote hoeveelheid een lange tijd op de laminaat blijft liggen. Dit kan ervoor zorgen dat uw laminaat krom kan komen te liggen.

Waar dient u op te letten? 

Een laminaat vloer is niet voor niets zo bekend tegenwoordig. Los van dat het exact op het echt hout lijkt, maar het eigenlijk niet is, gaat het erg lang mee. Laminaat kan zeker zo’n 20 jaar mee en zal nog even mooi zijn als in het begin. Daarnaast is laminaat een stuk goedkoper, en verkrijgbaar in oneindig veel soorten. Zo zijn er verschillen in motieven, structuur, de keuze uit mat of glans, en zijn er diverse kleuren etc. Voor ieder wat wils dus. Een ander voordeel is dat u laminaat prima zelf kunt plaatsen, door de makkelijke kliksysteem.

Indien u kiest voor laminaat, is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Aan de hand van de exacte plek en soort interieur kiest u de geschikte laminaat. Daarnaast is het van belang om een schatting te maken van de oppervlakte. Wilt u meer informatie weten over een vloer? Your Floor heeft diverse soorten laminaat vloeren.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *