Opbergen van boeken

Een boekenliefhebber zit al snel met een probleem, een groeiende voorraad boeken en ze liggen werkelijk overal. Stapels boeken langs het bed, naast de bank en zelfs op het bureau zorgen ervoor dat een woon of werkplek er al snel rommelig uitziet. Opruimen en de boeken opbergen is iets wat dan heel hard nodig is. Nou kun je boeken op veel verschillende manieren opbergen, maar ze zijn niet allemaal even praktisch…

Boekentas

Heb je slechts enkele boeken die je ook nog eens geregeld gebruikt dan is zo’n ouderwetse maar degelijk leren boekentas een leuke aanwinst. Het staat ook nog eens enorm decoratief.

Boekenplank

Heb je slechts enkele boeken op te bergen dan is een boekenplank aan de muur erg praktisch. Hier kun je met gemak enkele boeken op kwijt en met wat leuke boekensteunen links en rechts staat het nog gezellig ook.

Nachtkastje

Veel mensen vinden het heerlijk om ’s avonds in bed nog even te lezen, een nachtkastje of lade waar de boeken waar je mee bezig bent in kunnen liggen is dan erg handig.

Opbergen van boeken
Het lezen van een boek voor het slapen is bevorderlijk voor een goede nachtrust

Kastje

Een eenvoudig kastje waar je boeken achter een deurtje kwijt kunt zorgt ervoor dat de boeken helemaal uit het zicht verdwijnen. Handig voor als je de boeken iets te rommelig vind en ze dus niet wilt zien.

Boekenkast

De meest gebruikelijke methode is toch wel de boekenkast, voor een paar tientjes heb je er al een. En natuurlijk is dat een hele praktische oplossing voor de groeiende berg boeken.

Veilingkistjes

Een erg aantrekkelijke methode om boeken op te bergen is in veilingkistjes die je speels op elkaar stapelt. Vergeet ze vooral niet aan elkaar vast te maken zodat je zelfgemaakte boekenkast stevig staat.

Boekenwand

Je kent het wel, die enorme boekenwanden. Van boven tot onder en van links tot rechts een en al plank waar je een enorme voorraad boeken op kwijt kunt. De ruimte krijgt al snel de uitstraling van een bibliotheek en de boeken staan allemaal bij elkaar.

Bibliotheek

Teveel boeken voor een boekenwand, kijk dan eens of je een complete kamer in je huis kunt veranderen in een bibliotheek. Dat wil zeggen dat je alle wanden voorziet van planken en in het midden een leestafel met een leuk lampje neerzet.

Gang of hal

Veel mensen denken er niet bij na, maar de gang of hal is bij uitstek zeer geschikt om boeken op te bergen. Veel ruimte voor planken, niet in de woonkamer en toch praktisch dichtbij. Gewoon een handige plek dus.

Toilet

Ook het toilet is een van die plekken waar ruimte is voor een of meerdere planken met boeken. Bovendien is het een plek waar mensen vaak langere tijd doorbrengen en behoefte hebben aan leesvoer.

Zolder

Tover de zolder om tot de ultieme leeskamer, compleet met relax hoek en ontzettend veel opbergmogelijkheden voor boeken. Van planken aan de wand, tot alleenstaande boekenrekken of kasten in het midden. Deze ruimte is vaak zo groot dat je er enkele honderden boeken kwijt kunt.

Hoe je de boeken uiteindelijk ook opbergt, zorg er wel voor dat je ze met plezier ter hand neemt. Een boek lezen doe je immers voor jezelf.