Kleur je tuin met winterbloeiers

Geniet ook de komende winter van een leuke tuin. Vrolijke winterbloeiers zorgen voor extra sfeer en kleur. Deze supersterke planten trekken zich weinig aan van het koude en natte winterweer. Er is keuze genoeg. Lees hier meer over winterbloeiers en creëer zelf een sfeervolle wintertuin.

Leuke tuin met violen

Natuurlijk: winterviolen! Deze vrolijke, bontgekleurde plantjes bloeien er vrolijk op los. Ook heel prettig: winterviolen hebben weinig onderhoud nodig. Zodra het vriest, liggen de bloemetjes van de winterviool wat plat tegen de grond. Komt de temperatuur weer boven de nul graden uit, dan bloeien ze weer helemaal op! Zet winterviolen in de volle grond of in bloembakken. Het liefst lekker dicht bij je huis, zodat ‘buiten’ ook binnen voor een sfeervolle woning zorgt.

violen
Viooltjes geven je tuin een mooi aanzicht.

 

Winterheide: roze, wit en lila

Winterheide bloeit van december tot en met maart of zelfs april. Dit dappere heestertje heeft ontelbaar veel kleine bloemetjes. De witte en roze heideplantjes zijn het meest bekend. Daarnaast kun je ook kiezen voor winterheide met rode, lila, paarse of goudgele bloemetjes. Winterheide komt het beste tot zijn recht als je de plantjes in grote groepen bij elkaar zet. En combineer je verschillende kleuren, dan wordt je tuin nog leuker.

Stralende kerstroos

De kerstroos is gemaakt voor de winter. Deze plant bloeit van november tot en met maart en is niet te stoppen. Hij produceert knop na knop die openen in grote witte bloemen met een opvallend, kroonvormig hart. De plant heeft wel veel water nodig. Hangt zijn blad slap? Dan ga je even met de gieter bij hem langs. En is de vrieskou in aantocht? Zorg dan dat je de kerstroos tijdig extra water geeft. Hij zal je bedanken met een pracht aan bloemen.

Bloembollen? Buiten en binnen

Als de winter alweer wat vordert komen de eerste bloembollen tot bloei. Denk aan de fijne, hangende bloemetjes van het sneeuwklokje. De trompetnarcis biedt een en al vrolijkheid met die gele bloemen. En onmisbaar in een leuke tuin: de krokus. Ook voor bollen geldt: zet ze zoveel mogelijk bij elkaar in de border van je tuin. Dat geeft het mooiste effect.

Haal je bollen naar binnen? Dan krijg je meteen dat lentegevoel. Met deze vrolijke bloeiers op pot creëer je een sfeervolle woning.