Interieurtips voor het nieuwe jaar

Het oude jaar wordt bijna afgesloten en het nieuwe jaar komt eraan. Dit kan ook het begin zijn voor verandering van je interieurstijl. Er zijn voor het nieuwe jaar vele nieuwe stijlen en trends. Nu hoef je niet gelijk je hele huidige interieur de deur uit te doen, met een paar kleine veranderingen, kan je woonkamer er al heel anders uitzien volgens de nieuwste woontrends. We geven hier enkele interieurtips voor het nieuwe jaar:

Feng Shui interieurstijl

Deze stijl komt vanuit China en is daar een al 3000 jaar oude leer. De basis van Feng Shui is harmonie. Dit gebeurt door negatieve energie om te zetten in positieve energie. Het belangrijkste voor het interieur is dat er veel ruimte is, zodat volgens de Feng Shui leer daar overal de positieve energie door kan stromen. Houd dus deuren vrij. Meubels volgens Feng Shui zijn allemaal in een vierkante of rechthoekige vorm en staan tegenover elkaar geplaatst, zodat de mensen naar elkaar toe gericht zijn.

Geometrie stijl

Bij deze stijl draait het allemaal om vormen en kan overal waar je maar wilt doorgevoerd worden. Schilder een grote driehoek op de wand en plaats daar je bankstel tegenaan. Leg een tegelvloer aan met allerlei vormen, zoals vierkanten of cirkels. Ook op accessoire gebied kan je veel met vormen doen.

Hout op een subtiele manier

Heb je een strakke, moderne woonkamer, dan zal er waarschijnlijk niet zo heel veel hout in voorkomen. De kunst van deze stijl is om dat op een subtiele manier te doen. Het mooiste is dat te doen met ruw hout, zodat het wel subtiel, zonder overdaad is, maar toch opvallend. Bijvoorbeeld als je een hypermoderne witte keuken hebt, plaats daar dan twee of drie grote barkrukken van onbehandeld hout.

Interieurtips voor het nieuwe jaar
Hout in je woonkamer is de trend

Metaal

Je hoeft heus niet je hele interieur met metaal te voorzien, of metalen meubels aan te schaffen, maar een enkel element toevoegen kan al een hele verandering zijn voor het interieur. Vooral als je nog geen metalen elementen in je interieur hebt, geeft dit net dat beetje elan.

Irisering

Dit is iets nieuws, wat we nog niet uit vorige trends kennen. Irisering is een afgeleide van natuurkunde en houdt in dat je materialen gebruikt, waarbij je nieuwe patronen of kleuren ontdekt bij een bepaalde lichtinval. Dit kan bijvoorbeeld een regenboog zijn of nopjes op tegels die van kleur wijzigen bij een ander lichtinval. Deze stijl is nooit saai.