Er worden steeds meer woningen verkocht

De huizenmarkt heeft jarenlang – om plat te zeggen – op zijn gat gelegen. Er werden nauwelijks woningen verkocht, waardoor heel veel mensen noodgedwongen in een te grote, of een te kleine woning bleven wonen. Hierdoor konden ze niet doorgroeien. Erg vervelend natuurlijk. Maar nu lijkt hier een einde aan te komen. Ik las laatst een artikel op NOS dat de huizenmarkt weer flink aan het aantrekken is. Er is een stijging van 30% geweest, ten opzichte van het jaar daarvoor!

De huizenprijs blijft stijgen

De huizenprijs blijft stijgen. Een gemiddelde verkoopwaarde van een huis ligt nu op de 215.000 euro. Vergeleken met een jaar daarvoor is dit een stijging van 3.5%. Waar ligt dit aan? Voornamelijk aan het feit dat de hypotheekrente behoorlijk laag is, en dat daarnaast huren steeds duurder wordt. Een gemiddelde woning betaal je al gauw €750 voor, waar je voor dit bedrag ook een prima hypotheek kan afsluiten.

Huizenverkoop wordt nooit meer het oude

De makelaars verwachten niet dat de huizenverkoop ooit weer zo goed wordt als normaal. De verkoop is nog altijd bijzonder laag. Er staan heel erg veel huizen te koop. Makelaars denken ook dat het komt omdat we nu anno 2015 leven. Mensen worden steeds kritischer bij het kopen van een woning. Logisch ook, omdat elke euro maar steeds 1x kan worden uitgegeven.

Kosteloos een ton gunnen

De stijging van 30% heeft ook te maken door de aflopende regeling dat ouders /voogden kosteloos een ton konden schenken aan hun kinderen om een woning te kopen. Iets wat natuurlijk ontzettend belangrijk is bij het aantrekken van de woningmarkt.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *