Een industriële eetkamer

Tegenwoordig willen steeds meer mensen een huis industrieel inrichten. Er zijn er steeds meer die van deze uitstraling houden. Op het moment is het de belangrijkste trend die bij het inrichten van een woonhuis wordt gebruikt. Veel personen zijn weg van een industrieel design. Omdat het industrieel design gemakkelijk met andere stijlen te combineren is, is het afstemmen op elkaar wel allemaal gemakkelijker. Je moet natuurlijk wel zoveel mogelijk alles op elkaar afstemmen. Je moet er geen mengelmoes van maken door een zeer modern interieur te combineren met meubels die een stoere en sterke uitstraling hebben.

Eetkamer

Indien je de eetkamer industrieel wilt inrichten, moet je goed opletten wat je daarbij allemaal gaat gebruiken. Stem alles op elkaar af.

Tafel

Bij een industriële tafel is het onderstel vaak van metaal. Op de stalen poten wordt een stevig houten blad aangebracht. Indien je een op maat gemaakte tafel wilt hebben, is dat natuurlijk ook mogelijk al zijn daarbij de kosten hoger dan bij een tafel die al klaar is. De tafel zal robuust moeten zijn en indien mogelijk met staal zijn afgewerkt.

Industriële eetkamer
Een industriële eetkamer past bij een modern interieur

De muren en vloer

Voor een industriële uitstraling moeten daarbij zeker de wanden aan voldoen. Je kunt een bakstenen wand in de kamer aanbrengen. Dat kan je natuurlijk wel doen als je het huis gekocht hebt. Indien je echter huurt is dat niet mogelijk. In zo’n geval kun je een behang nemen met een bakstenen uitstraling. Er zijn tegenwoordig behangsoorten die je niet van een echte muur kunt onderscheiden.

Voor de vloer kun een gietvloer nemen van cementbeton. Je kunt een dergelijke vloer gemakkelijk zelf aanbrengen. Je giet het materiaal uit over de vloer en gaat het dan verdelen met een speciale gietkam. Indien je dat gedaan hebt, moet je hem nog narollen met een prik-rol. Dan kun je hem laten drogen waarna hij nog gepolijst wordt. Tot slot wordt er dan een extra sterke bescherming laag op aangebracht. Zo’n vloer heeft een goede industriële uitstraling. Hij kan jaren mee, is elastisch en heeft geen naden. Hij is zeer sterk en gemakkelijk in onderhoud.

Verlichting

Voor een industriële uitstraling in een eetkamer is een goede verlichting van groot belang. Hierbij kun je denken aan fabriekslampen. De lampen zijn, omdat er tegenwoordig veel vraag naar is, behoorlijk kostbaar. De industriële lampen kun je, indien dat gewenst is, ook tweedehands aanschaffen. De lampen kunnen een mooie uitstraling geven vooral als ze een mooi lichteffect afgeven.

Plafond

Wanneer er in een eetkamer al balken in het zicht liggen, kun je daarvan gebruik maken bij een industriële inrichting.