Decoratie voor op tafel

Je tafel decoreren

Alle kerstspullen opgeruimd en een nieuw seizoen ligt weer voor ons open. Tijd om het interieur een kleine metamorfose te laten ondergaan. Dat betekent niet dat je direct moet gaan schilderen en behangen. Het kan ook met kleine aanpassingen. Een nieuw stel kussens op de bank of zet je meubels is op een andere plek. Hang een mooie zonnige foto op die je doet denken aan een warme vakantie en ga je tafel op een andere manier decoreren. Decoratie aanbrengen kan iedereen. Kijk wanneer je het moeilijk vindt om de juiste artikelen aan te schaffen op diverse websites die over wonen gaan. Alvast wat leuke tips om je eet- of salontafel een ander aanzien te geven.

Een dienblad decoreren

Dienbladen zijn er in vele variaties. Rond of vierkant, meestal bedoeld om wat leuke spulletjes bij elkaar te zetten. Heb je een moderne inrichting, dan kan een strak, metalen dienblad met een aantal witte kaarsen al voldoende zijn. Koop kaarsen in verschillende maten en zet deze bij elkaar.
Wil je je laten leiden door het seizoen, wat op dat moment aan de orde is, verzamel dan bijvoorbeeld voor een mooi herfst-dienblad kastanjes en eikels. Een paar fraaie glazen waxinelichthouders en een aantal dennenappels geven de juiste herfstsfeer op tafel. Deze gezellige decoratie past uitstekend bij een landelijk of klassiek interieur.

Authentiek

Ga je meer voor vintage en authentieke artikelen, dan zijn de vergrijsde bloempotten geweldig om als decoratie op tafel te gebruiken. Een industrieel interieur vraagt gewoon deze stoere potten, waar wel of niet een groene plant wordt ingezet. Stoere, grijze kandelaars passen heel goed bij deze authentieke, grijze potten. Ga eens op zoek in een kringloopwinkel en laat je verassen door de artikelen die je kunt gebruiken om je tafel van decoratie te voorzien.

Voorjaarsdecoratie met tulpen

In het voorjaar wil je tulpjes zien en narcissen. Een leuk idee is om een 3-tal melkflessen voor eenderde te vullen met water. Laat hierin een aantal tulpen zakken. Dit zou je ook met een bolvormige vaas kunnen doen. Je legt de tulpen als het ware in de vaas. Succes verzekerd en weer is wat anders dan het geijkte vaasje bloemen.

Decoratie voor op tafel
Voorjaarsdecoratie met tulpen zorgt voor kleur en gezelligheid in huis

De etagere

Veel huishoudens zijn in het bezit van een etagere. Deze wordt gebruikt om koekjes of bonbons mee te presenteren. Je kunt echter met een etagere ook hele leuke dingen doen om je tafel te decoreren. Ga aan de slag met bijvoorbeeld blauwe druifjes, mos en nog wat zelfgekozen decoratiemateriaal. Laat je fantasie de vrije loop en je kunt op een goedkope manier de prachtigste tafelstukken creëren. Denk ook eens bij het maken van een tafelstuk aan een (vintage)taartschaal of bord. Vooral met de kleine voorjaarsbolletjes kun je ontzettend veel kanten op.

Kaarsen

Kaarsen zijn niet meer weg te denken en geven het hele jaar door gezelligheid en sfeer. Probeer altijd om een aantal kaarsen te gebruiken die bij je decoratie passen. Let op kleur en grootte. Soms echter zijn een paar waxinelichtjes al voldoende om de juiste uitstraling te krijgen. Kijk voor voorbeelden op de diverse websites en Pinterest of loop voor inspiratie een bloemenzaak binnen. Je ziet de meest smaakvolle creaties die je met een beetje fantasie best zelf kunt maken.