Badkamermeubelen, voor ieder wat wils

Een badkamer is maar leeg zonder een passend meubel. Een kastje, al dan niet ingebouwd, is niet alleen handig maar ook erg praktisch. Het is fijn om in je badkamer een aantal producten bij de hand te hebben. Denk eens aan tandpasta, shampoo of zeep. Op het gebied van badkamermeubilair is veel te vinden. De kastjes die zelf in elkaar gezet dienen te worden zien we regelmatig terug in een doorsnee badkamer. Ze zijn goed betaalbaar en praktisch. De wat duurdere badkamermeubelen zien er wat luxer uit. De materialen zijn veelal wat duurzamer en ogen verfijnder. Het is niet zo dat de goedkopere variant onder doet voor de duurdere. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Vaak is het ook een kwestie van smaak.

De wastafel

Een wastafel oogt vaak kaal zonder meubel. Een badkamer met daarin een “hangende” wastafel maak je wat knusser door er een kastje onder te zetten. Deze zijn speciaal gemaakt om onder de bak te plaatsen. Een badkamermeubel met ingebouwde wastafel is ook een optie. Vaak is dit een soort lage kast met daaronder veel bergruimte. Hier zou je handdoeken en washandjes kunnen opbergen. Tegenwoordig zijn er ook meubels met daarop een waskom. Zoals eerder aangegeven is het een kwestie van smaak waar je uiteindelijk voor kiest. Het budget dat je te besteden hebt is ook een belangrijk punt. Een simpel kastje voor onder een bestaande wastafel is goedkoper dan een luxe meubel met ingebouwde wasbak.

Twee in één

De badkamer is niet de grootste ruimte van je huis. Er is een beperkte ruimte beschikbaar, het is goed om deze zo efficiënt mogelijk te benutten. Als voorbeeld zou je kunnen kiezen voor een zogenaamde spiegelkast. Deze spiegel kan op elke gewenste plek opgehangen worden. Veelal kiest men ervoor om deze boven de wastafel te hangen. Een spiegelkast biedt, zoals het woord al doet vermoeden, een spiegel en kast ineen. De spiegel is een soort van deurtje dat je openmaakt met daarachter opbergruimte. Vaak is deze ruimte beperkt maar kleine producten zijn er gemakkelijk in te plaatsen. Tevens ziet alles er opgeruimd uit, ook dat is een voordeel. Spiegelkast zijn verkrijgbaar mét en zonder verlichting. Als je voor de variant met verlichting kiest heb je meteen een lichtbron te pakken. Badkamermeubelen zijn vaak multifunctioneel. En zeg nou zelf, een badkamer zonder een meubel oogt ook maar saai.

badkamer
De badkamer is een plaats waar hygiëne en schoonheid voorop staat.